En tillvaro man trivs med

Kultur och religion(Bloggar fortfarande från mobilen då internet är bråkigt)

Något som är väldigt roligt med att befinna sig i länder som Indonesien är den mäktiga kulturen. De flesta morgnar här vaknar man till en ytterst speciell musik som hörs från de många avlägsna templen. Många dagar är även helgdagar och då klär många upp sig i sina fina, vita kläder och bär vackert upplagda offergåvor till sina många altare. Stora tåg med människor kommer även ibland gående i religiösa ceremonier. Så himla häftigt.

Att se allt detta gör mig nästan lite ledsen att jag inte känner någon tillhörighet till den religion som anses vara min, kristendomen. Man kan säga vad man vill om att religion skapar många problem i världen, men när man har rest runt och sett mycket är det svårt att förneka att den även förenar på ett makalöst sätt. Det är något magiskt fint över det andliga liv de lever här. Kanske skulle buddhismen vara mer lämpad för mig än den kristendom jag nu inte lever efter mer än till jul och påsk.

Waterbom Bali
Ber om ursäkt i förväg om detta inlägg inte ser så bra ut eller om bilderna är konstigt redigerade. Internet fungerar inte så är tvungen att blogga från mobilen.

Idag var vi i alla fall på Waterbom, ett stort vattenland som enligt Tripadvisor är #1 i Asien och #5 i världen. Det var verkligen en superbra park, välorganiserat, trevlig personal, fin omgivning, bra matförsäljning och roliga attraktioner. Vi hade en mycket lyckad dag och var där i många timmar. Till min besvikelse upptäckte jag dock att jag inte tycker att det är lika förtjusande roligt att åka vatterrutchkanor som jag gjorde för några år sedan, men man måste väl bli vuxen någon gång antar jag. De kanor jag åkte var i alla fall roliga och det hissnade rejält i magen. Kanondag!

RSS 2.0