6/6

Hej på er och glad nationaldag! 
Egentligen firar jag inte nationaldagen något särskilt och det har jag heller inte gjort idag utan min nivå av engagemang ligger på denna: att baka en snygg tårta för att det är roligt. 
 
Nej men helt ärligt. Jag har mycket att tacka Sverige för och det finns mycket med vårt avlånga land som gör mig stolt. Jag antar att denna dag ska ägnas åt att hylla sådana saker. Vi har ett fantastiskt land som uträttar mycket bra, bland annat blev vi ju nyss utnämnda till det land som hjälper andra länder allra mest. Men jag kan inte låta bli att tänka på det faktum att trots hur långt vi har kommit som nation så har vi så lång väg kvar att gå. Trots att vi hjälper många runt om i världen så ligger ibland vår medmänsklighet i botten. Trots att vi är bra så är vi inte perfekta. Slappna inte av med insikten om att vi är ett av världens "bästa" länder, för tittar du på hur resten av världen ser ut så säger inte det särskilt mycket. Sluta aldrig kämpa för att bli bättre, Sverige kan. 
 
Tack Sverige för att mina privilegier, jag uppskattar dem, men fortsätt arbeta för att mina privilegier inte ska vara på mina medmänniskors bekostnad. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0