Kameratankar

Den senaste tiden har jag gått i funderingar om att köpa en ny kamera. Tycker min systemkamera kan vara lite stor och klumig att ha med sig "on the go". Jag älskar min pärla som jag har haft i fem år nu och jag tycker jättemycket om att fota med den. Mitt problem är dock att jag vill ha möjligheten att kunna ha med mig kameran hela tiden och ta bilder när jag är på språng.
 
Har kikat lite på kompakta systemkameror och fastnade för dessa två. Båda känns simpla men samtidigt proffsiga. Dessutom gillar jag den stilrena designen. Vill ha en bra vardagskamera som jag kan slänga upp när jag köpt en fin lunch eller ser en vacker blomma på vägen hem. Dessutom blir det himla tungt att bära stora systemkameran runt halsen när man till exemel är ute och reser och går runt en hel dag. 
 
Då kommer vi till frågan om vilken av dessa jag ska ha. Min systemkamera jag har nu är ju en canon så jag är ganska fäst vid det märket. Dessutom känns canonkameran som lite bättre rent kvalitetsmässigt, både på grund av det dyrare priset och funktionerna. Som det känns nu så leder canonkameran men det skulle svida ganska mycket i plånboken. Jag har ingen erfarenhet av Sony men den är säkert också jättebra. Har hört mycket bra om Sonys kompakta systemkameror så jag har lite beslutsångest. 
 
Det här är inget jag kommer åka iväg och köpa imorgon direkt. Det är trots allt en stor kostnad. Jag ska fundera några (hundra) varv till så får vi se sedan. Råkar någon som läser detta sitta på användbar information om det här med kompakta systemkameror så får den personen gärna hojta till! Hjälp en förrvirrad själ, haha. 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Snöa inte in dig på att det ska vara en kompakt systemkamera, finns även väldigt bra vanliga kompaktkameror. Blir dessutom ytterligare mindre och lättare. Jag har tidigare erfarenhet av Canon-kameran du har på bilden och det är ingen man stoppar i fickan direkt... Man måste ändå ha någon form av väska och vet inte om den är så mycket lättare än en vanlig systemkamera. Kan verkligen rekommendera Canon powershot g9x istället, grym kvalité och snygg dessutom!! Och om du ändå tänker behålla din systemkamera känns en kompakt som ett mycket bättre komplement. :)

Svar: Tusen tack för dina tips! Ska åka och klämma och känna lite någon dag när jag får tid så ska jag se vad som känns bäst. Du har helt rätt i alla fall, Canon powershot g9x var skitsnygg (även om det inte egentligen är det som räknas).
Åter igen, tusen tack för hjälpen. Jag ska ha dina tips i åtanke! Kram :)
Elina Hedman

2016-03-18 @ 14:35:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0