Kreativitet och inspiration

Man hör ofta talas om författare som får blockeringar och inte kan skriva under långa perioder. De sätter sig ner framför ett tomt dokument och stirrar på markören som inte rör sig en millimeter. Jag kan bara föreställa mig känslan av att vara så låst när en deadline flåsar en i nacken. 
 
Jag har oftast varit bra på att prestera under press. Under skoltiden var det oftast inget problem för mig att sitta kvällen innan en inlämning med en uppsats, det blev bra ändå. Så tidspress är inget som rör mig i ryggen men däremot känns det ibland som att min kreativitet låser sig. Jag finner ingen inspiration och hela världen känns liksom platt. Plötsligt känner jag mig som en författare med skrivkramp.
 
Just nu är jag mitt inne i en sådan period. Jag åstadkommer inga fina fotografier, jag skriver inga texter som träffar 100 % rätt och till och med på jobbet kan jag känna mig otillräcklig. Jag antar att mitt kreativa flöde starkt påverkas av mitt resterande mående. Jag kanske inte kan förvänta mig att mina prestationer ska vara på topp om inte jag är det. Men det är jobbigt och frusterande att vilja så mycket och inte få utlopp för det. Jag började blogga igen för att jag tycker att det är jätteroligt men för tillfället gör det mig bara ledsen för att det inte blir så bra som jag har tänkt mig. Det är ständigt en fråga om huruvida det ger mer energi än det tar eller vice versa. 
 
Jag är en person som gillar att ha många bollar i luften och som gärna drar igång (ibland alltför stora) projekt. Jag tror att min oro och blockering just nu beror på att det var länge sedan jag fick göra något jag verkligen brinner för. Jag vill känna mig viktig och betydelsefull och har jag ingen aktivitet som uppfyller de begären så känner jag så här istället. Min inspiration falnar och kreativiteten jag egentligen har inom mig går till spillo. 
 
En daglig fundering just nu är vad jag skulle kunna dra igång för projekt som skulle kännas betydelsefullt och intresseingivande. Jag vill engagera mig. Jag vill arbeta för något jag tror på. Jag vill göra skillnad. 
 - Quote

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0