LOVE TRUMPS HATE - US Election

Jag sitter och skriver med tårar rinnande ner för mina kinder för det är en mörk dag i mänsklighetens histora. Donald Trump har blivit vald till USAs President, en mening jag hoppades att jag aldrig skulle behöva skriva, läsa eller höra. Vad detta har för effekt på det internationella systemet återstår att se men vad vi redan idag kan konstatera är detta vals ödesdigra konsekvenser för mänskliga rättigheter. 
 
USA har valt en person som öppet skryter om att han har antastat kvinnor och missbrukat sin maktposition. De har valt en person som flertalet gånger blivit anmäld för sexuella övergrepp. De har valt en person som vill bygga en mur för att hålla ute behövande från det land han kallar så fantastiskt. De har valt en president som öppet beundrar Vladimir Putin och hans värderingar och de har valt en person som skyller Americas alla problem på immigranter. De som har valt honom till denna position är till största delen vita, lågutbildade män och once again har vi låtit dessa män tala för allas vår del. 
 
Idag är jag rädd för min egen skull på så sätt att mina drömmar inte längre känns lika uppnåeliga. Hillary Clinton är en kvinna som har spenderat en livtid på att bygga en karriär som skulle ta henne till vita huset, bara för att trampas ner av en man som föddes med silversked i munnen och som inte på några sätt uppfyller kriterierna för en politiker. Kanske är det så, att jag som kvinna år 2016 inte egentligen har någon ärlig chans. 
 
Hur som helst så är min nedstämdhet för min egen situation inte ens jämförbar med den sorg och empati jag känner för alla dessa utsatta grupper innanför USAs gränser. Minoriteter, POC, LGBTQ-människor, immigranter, latinos, kvinnor, muslimer. My heart goes out to you, för det är ni som får ta största smällen. Jag är så fruktansvärt ledsen å era vägnar att ni behöver känna er rädda. Att ni, år 2016, i världens enda supermakt känner er förtryckta och rädda för era liv. För att den ultimata förtryckaren nu leder ert land. Var starka, vi står på eran sida. 
 
Det värsta med detta val är att många amerikaner inte fattar vilken skillnad det utgör. Det handlar inte längre om att inte riktigt hålla med politiken som förs i Vita Huset, det handlar om att vi backar årtionden i utvecklingen och börjar om på ruta ett. Det är sorgligt och jag har en klump i magen för jag trodde verkligen att vi inatt skulle skriva historia på ett positivt sätt. 
 
Kära medmänniskor i världen, kom ihåg att inte ge upp. LOVE TRUMPS HATE. "Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: only love can do that" - Martin Luther King, Jr.  
 
Jag följde valrapporteringen i 25h i sträck innan jag besviken crashade i sängen klockan åtta imorse. Under dessa 25 timmar hann jag vara fruktansvärt arg, fantastiskt hoppfull, oerhört besviken och ändlöst sorgsen. Det är en mörk dag i mänsklighetens historia. Donald Trump har blivit vald till USAs President. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0